Mario Todorovski

Извор: Нециклопедија

Фајл:MarioBt.jpg


Марио Тодоровски е најдобриот изведувач на пенали во Битола, а можи и пошироко. Досега има шутирано два пенали од кои двата удари беа премногу прецизни за да бидат одбранети. Првиот ја кинеше мрежата во аголот на голот, а другиот удар беше исто така смртоносен, неодбранлив, блиску до стативата Во напната утакмица која беше 1-1 до самиот крај, во која се шутираа пенали на крајот, Марио Тодоровски со својот величенствен погодок му донесе победа на својата екипа. Сепак Тодоровски не е познат како многу добар играч, но сите го познаваат како добар шутер-посебно кога е сам пред противничкиот гол. Секој негов удар од далечина завршува во куќата на петкото или близу шеровски.

--62.162.166.47 15:55, 13. октобар 2012. (UTC)